Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ουρανός κατακόκκινος. Χρόνος Πριν | Χρόνος Μετά.

Studio Δημοτικού θεάτρου Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ουρανός κατακόκκινος. Χρόνος Πριν | Χρόνος Μετά. O εμβληματικός μονόλογος της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασίας της Ελένης Παργινού, έρχεται στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας στις 19 & 20 Απριλίου 2024. Η διάσημη αντι-ηρωίδα της Λούλας Αναγνωστάκη συναντά μία σύγχρονη εκδοχή της. Η Ελένη Παργινού «βουτά» στην ιστορία της πρωταγωνίστριας, Σοφίας Αποστόλου, και την ζωντανεύει στο σανίδι με τη δική της ματιά. Η παράσταση αντλεί έμπνευση από το συγγραφικό σύμπαν της Λούλας Αναγνωστάκη και με τη χρήση νέων μέσων αφηγείται την ιστορία της Σοφίας Αποστόλου, της ηρωίδας του ομώνυμου έργου, που ισορροπεί αριστοτεχνικά στα μεταιχμιακά δίπολα της συγγραφέως. Η Σοφία Αποστόλου μοιάζει να αρθρώνεται ανάμεσα στο συλλογικό και το προσωπικό, το ιδιωτικό και το δημόσιο, την προσδοκία και την απελπισία, ανάμεσα σ’ ένα παρελθόν και ένα παρόν, ένα διαρκές μέσα-έξω όπου το ένα επιδρά στην ουσία του άλλου. Ένα πρόσωπο-σύμβολο μιας προσωπικής/συλλογικής πληγής που προσπαθεί να βρει την ακολουθία της σ’ ένα ασαφές σήμερα. Σκηνοθετικό Σημείωμα: Στο έργο Ουρανός κατακόκκινος γνωρίζουμε μία από τις (αντι) ηρωίδες της Λούλας Αναγνωστάκη, την Σοφία Αποστόλου. Στην ιστορία της ηρωίδας αναγνωρίζουμε την προσωπική ματαίωση αλλά και την συλλογική διάψευση. Απορρίπτοντας έναν κόσμο, που την έχει πρώτος απορρίψει, η Σοφία Αποστόλου μέσα από την ιστορία κοινωνικής παρέκκλισης του γιου της, σηκώνει τη σημαία ενός παραστρατημένου που θέτει τον εαυτό του εκτός της «υγιούς» και «καλοκαρδισμένης» κοινωνίας. Σ’ αυτό το «εκτός», η ηρωίδα θα αναγνωρίσει την δική της φύση, την δική της «ροπή προς το κακό» και αυτό το «εκτός» θα γίνει τελικά η φωνή της δικής της επανάστασης. Η μνημονική διαδικασία της ηρωίδας, στην παράστασή μας, αποκτά την λειτουργία σπασμένου καθρέφτη που αντανακλά ανεστραμμένα και θραυσματικά την δική της ιστορία. Ερμηνεύουν: Σοφία Κορώνη, Νεφέλη Ανανιάδη, Ελένη Παργινού Live Electronics: Κώστας Φραντζής Συντελεστές: Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Ελένη Παργινού Ηχητικός Σχεδιασμός - Μουσική: Κώστας Φραντζής Ψηφιακή σκηνογραφία- Live Visuals: Αλεξάνδρα Νιάκα Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλη Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή Φωτογραφίες: Δήμητρα Παπαγεωργίου Video trailer: Περικλής Μαθιέλλης Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Μασίκα Βοηθοί παραγωγής: Γιάννης Γκιώνης, Ελπίδα Γκαβά Τεχνική υποστήριξη: Αντώνης Χονδρογιάννης - Soundcheck Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας Παραγωγή: Ομάδα Kentro INFO: Ημερομηνίες: Παρασκευή 19 Απριλίου - Ώρα 21:15 & Σάββατο 20 Απριλίου - Ώρα: 19:00 & 21:15 Χώρος: Studio Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketbox.gr/ , Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου 1, Κέρκυρα 491 00 , τηλ: 2661 027400 Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικά/ανέργων): 10 ευρώ - Με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας. - Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χώρος διεξαγωγής:

Studio Δημοτικού θεάτρου Κέρκυρας

Καλλιτεχνική Ομάδα Kentro (ΑΜΚΕ) ΑΦΜ: 996937881 – ΔΟΥ: Αργοστολίου Δ/νση Έδρας: Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι, 28100 Επαγγελμα: Υπηρεσίες Θεατρικού Θιάσου

Εισιτήρια

    Πολιτική ακύρωσης & αλλαγές

    • Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων. Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση). Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

    Αναλυτικά τα διαθέσιμα είδη εισιτηρίων

      Υποκατηγορίες