Φόρτωση Εκδηλώσεις

Κενός Χώρος | Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας | κεντρική σκηνή

Η χορογράφος Ολύβια Θανάσουλα με την ομάδα d.OT. παρουσιάζουν την χορευτική παράσταση «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Η Ολύβια Θανάσουλα, ανοίγοντας τα φώτα του κόσμου της, μας εκθέτει σε μια σκηνή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σκιαγραφεί τη στιγμή που ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του και την ταυτόχρονη αδυναμία του να ελέγξει αυτό που συμβαίνει.

Η χορογράφος χρησιμοποιεί τον «ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ» και τις χειρονομίες ως χορογραφικά εργαλεία για να εκφράσει το κενό που δημιουργείται μέσα μας και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μετά από κάποια μεγάλη απώλεια, λόγω του βαθύ πόνου και της ανατροπής της ισορροπίας μας, ενώ ενδιάμεσα παραθέτει τις απόπειρες ανάκτησης των δυνάμεών μας και αναδόμησης της πραγματικότητας μας.

Το κενό αυτό αυξομειώνεται κατ’ επανάληψη στη ζωή μας, αναγκάζοντάς μας να παίξουμε με αυτό και να το γεμίσουμε κάθε φορά από την αρχή, ώσπου να συμφιλιωθούμε με αυτή τη διαδικασία και να προσαρμοστούμε σε αυτήν, «σαν ένας ατέρμονος φαύλος κύκλος δημιουργίας και καταστροφής».

Η κινησιολογική έρευνα και ο σκοπός είναι οι χορευτές να κινούνται σαν ένας ενιαίος οργανισμός/σώμα που όμως αποτελείται απο μικρότερες αυτόνομες μονάδες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη/Χορογραφία: Ολύβια Θανάσουλα
Πρωτότυπη Μουσική: Ούγκο Βάρβογλης
Πιάνο, Σύνθεση, Εκτέλεση: Νίκος Σάλτας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Ερμηνευτές: Αφροδίτη Βερβενιώτη, Έλενα Κοντογόνη, Μαριεύη Λευκιμμιάτη, Μελίνα Μπαλλά, Χριστίνα Παπαοικονόμου

Χώρος διεξαγωγής:

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας | κεντρική σκηνή

LABYARD ΙΚΕ ΑΦΜ: 801080310 ΔΟΥ: ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 9 – ΓΛΥΦΑΔΑ -16675

Εισιτήρια

Αναλυτικά τα διαθέσιμα είδη εισιτηρίων

Υποκατηγορίες